Wat zijn de verschillen tussen de verschillende type rolluik motoren

De rolluiken zijn beschikbaar in 4 verschillende motoren. Elke motor is aangepast op uw wensen en eisen. Het assortiment van de motoren bestaat uit: Huismerk motor, Somfy Solus motor, Huismerk motor radio, Somfy Oximo RTS motor en de Somfy Oximo IO motor.

De huismerk motor en de Somfy Solus motor zijn twee motoren welke d.m.v een schakelaar bediend worden. Als u kiest voor gemak zijn deze motoren zeker een aanrader. De rolluiken zijn eenvoudig te bedienen. Zeker als het gaat om rolluik met een grotere oppervlakte is een motor zeker aan te raden en in sommige gevallen zelfs een vereiste. Het verschil tussen deze 2 motoren is dat de huismerk motor scherp in prijs is en met de Somfy Solus haalt u een zeer betrouwbaar merk in huis. 

De huismerk motor radio is een motor welke bediend dient te worden met een afstandsbediening. Beschikbaar zijn de 1 en de 15 kanaals afstandsbedieningen.

De Somfy Oximo RTS motor is ook een afstandsbedieningbare motor en deze heeft daarnaast een aantal extra functies t.o.v. de huismerk motor radio. De toevoeging van RTS staat voor "radio Technologie Somfy. U kunt met deze motoren uw rolluik d.m.v. een afstandsbediening bedienen(zie toebehoren).

 De Oximo motor heeft extra toepassingen zoals:

‘Radio Technologie Somfy’ ofwel RTS is een draadloze radio technologie speciaal ontwikkeld voor in- en rondom de woning.

Somfy RTS wordt al jaren toegepast voor de bediening- en automatisering van onder andere: terrasschermen, buiten- en binnenzonwering, rolluiken, horizontale buitenjaloezieën, gordijnrails en garagedeuren.

De kracht van Somfy RTS is:

Bron: http://www.somfy.nl/home/ontdek/home-motion.html