Breedte en hoogte

De minimale breedte is 0 cm. De maximale breedte is 0 cm.
De minimale hoogte is 0 cm. De maximale hoogte is 0 cm.

Afmetingen
De afmetingen welke u aan ons door geeft zijn altijd de totale afmetingen van het rolluik. Dit wil zeggen dat de hoogte maat inclusief de maat van de omkasting is. Het blauwe vakje onder de maten geeft precies aan wat de maat van uw kast en uw zijgeleiders zullen worden bij de door u ingevulde maat. In het geval van de breedte betekent dit dat uw maat inclusief zijgeleiders is.

Maximale maten
Maximale oppervlakte standaard voorzetrolluik is 9 m2.
Maximale oppervlakte rolluik 55 is 9,5 m2.
Maximale oppervlakte roldeur is 16 m2.

Doorbuigen onderlat
In enkele situaties kan het zijn dat, vooral bij rolluiken welke breder zijn dan 300 cm, het soms nodig is de onderlat extra te verstevigen. Hiervoor kan een aluminium hoekprofiel worden gemonteerd welke via onderstaande link te berekenen en te bestellen is: Valse vensterbank.

Resoneren omkasting
In enkele situaties kan het zijn dat, vooral bij rolluiken welke breder zijn dan 300 cm, de omkasting en/of revisiekap gaat trillen / resoneren. Indien dit gebeurt is het veelal een combinatie van windrichting, windkracht en de locatie van plaatsing van het rolluik. Het kan dan nodig zijn de omkasting extra stevig te monteren aan de muur.

Vragen?
Komt u er niet uit hoe u op moet meten in uw situatie? Zie dan onze pagina over de opmeetinstructies via onze klantenservice of neem contact met ons op.