Maatwerk rolluiken tegen de scherpste prijs
0 items
t.w.v. € 0,00
Veilig online winkelen met BeCommerce! Veilig online winkelen met BeCommerce!
Vragen? 050 - 580 161

Opmeetinstructies voor roldeuren gemonteerd op de muur

Opmeetinstructies voor roldeuren op de muur

U dient allereerst secuur de buitenmaten van de dag op te meten. Dit is de afstand van muur tot muur. Meet deze afstand voor zowel de hoogte als de breedte en meet deze op verschillende plekken. Neem de kleinste waarde die u heeft gemeten. Voer hierna onderstaande stappen uit om de bedieningszijde en de juiste maat te bepalen rekening houdend met geleiders en de maat van de omkasting.

STAP 1: De geleiders

  Bij de breedte telt u vervolgens 2 keer 8,9 centimeter op. Deze centimeters zijn de breedte van de vlakke zijgeleiders die op de muur worden bevestigd.

  Vlakke geleider

STAP 2: De omkasting

  Bij de hoogte van de roldeur wordt de afmeting van de omkasting opgeteld. De maat van de omkasting hangt af van de hoogte van de roldeur. Zie daarvoor de omkasting pagina.

  Let op: de onderste lamel steekt indien de roldeur helemaal open is, altijd een aantal centimeter uit de omkasting. Dit is ongeveer 4 centimeter. Bij naar buiten draaiende deuren kan dit de werking van uw roldeur blokkeren.

  Rolluik blokkade

STAP 3: De bedieningszijde

  Het snoer van de motor kan op verschillende manieren uit de omkasting komen. Aan de hand van onderstaand schema kunt u kiezen of dit voor of achter uit de omkasting is, dit geeft u op in het bestelformulier:

  Rolluik bedieningsschema