• Op maat gemaakt
 • Direct online prijs
 • Slechts 5% aanbetaling
Kwaliteit rolluiken tegen de scherpste prijs
0 items
t.w.v. € 0,00
Vragen? Bel ons! +32 505 801 61

Voorzet rolluiken en garagepoorten online tegen gunstige prijzen

Monteer uw sectionaal poorten eenvoudig en snel met de volgende instructies

 

De voorbereiding voor het monteren van uw sectionaal poorten

Alvorens u start met het monteren van uw sectionaal poorten, dient u enkele voorbereidingen te treffen. Allereerst controleert u of uw bestelling compleet is. Het pakket dat u heeft ontvangen bevat een omkasting, zij geleiders, het bedieningsmechanisme en de afdek dopjes. Daarnaast heeft u er mogelijk voor gekozen om een bepaalde type plug mee te leveren. Standaard leveren wij geen pluggen mee, omdat de plug afhankelijk is van het type muur of kozijn waar u de sectionaal poort op monteert. Wel heeft u optioneel kunnen kiezen voor pluggen op de muur of op het kozijn. Indien u hiervoor gekozen hebt, controleer dan of deze pluggen ook aanwezig zijn.

Als uw bestelling compleet is dient u de diverse gereedschappen te verzamelen. U heeft nodig:

 1. Boormachine
 2. Steenboor van 6 mm
 3. IJzerboor van 6 mm en indien u gebruik maakt van vlakke geleiders ook van 10 mm
 4. Een steenboor waarvan de lengte afhankelijk is van de dikte van uw muur / kozijn

Als u ook het gereedschap compleet heeft kunt u starten met het monteren van uw sectionaal poort. Mocht u gedurende het monteren van vragen hebben kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier op deze web-shop.

Het monteren van uw sectionaal poort met vlakke geleiders

U heeft de voorbereiding doorlopen en u gaat starten met het installeren van de sectionaal poort.
 1. U begin met het boren van 5 mm gaten in de twee vlakke geleiders. U boort twee gaten op ongeveer 10 centimeter afstand van de bovenkant en de onderkant. Afhankelijk van de grootte van de poort boort u in totaal 3 á 5 gaten in de geleiders (tot 120 cm in totaal 3 gaten, tot 180 cm 4 gaten en vanaf 180 cm 5 gaten). De overige gaten dient u gelijkmatig te verdelen over de geleider tussen de gaten aan beide uiteinden. Verwijder het beschermingsmateriaal niet. Zo voorkomt u beschadigingen van uw poort. Let op dat u de gaten niet boort in het openstaande deel, anders kan dit problemen met de werking van de poort veroorzaken.
 2. U vergroot het 9,5 mm gat aan de voorkant van de geleider (de kant die niet tegen de muur komt) tot 10 mm.
 3. Schuif de geleiders voorzichtig op de omkasting. Indien u de poort op de muur monteert houdt u de gehele poort op de plek waar de poort bevestigd gaat worden. U dient de poort bij de omkasting te dragen en de geleiders vast te houden. Controleer of de omkasting waterpas hangt. Teken nu de gaten in de geleiders af op de muur. Boor deze gaten met de steenboor in de muur. Indien u de poort op het kozijn monteert hoeft u geen gaten voor te boren.
 4. U gaat nu een gat door de muur of door het kozijn boren voor de bediening van de poort. De grootte van het gat is afhankelijk van het type bediening. Voor band bediening is dat 20 mm en voor elektrisch is dit 10 mm. U boort dit gat aan de kant waar de bediening komt, 1,5 centimeter boven de geleider en in het midden van de koker. Boor altijd van buiten naar binnen, zodat het gat op de juiste plaats uitkomt. Om schade binnen te voorkomen dient u tijdens het boren tegen druk te geven aan de binnenkant van de muur, bijvoorbeeld met behulp van een plank of iets dergelijks.
 5.  De poort kan op de muur worden geplaatst als het beschermingsmateriaal aan de achterkant van de poort is verwijderd. Trek de band of de elektrische kabel naar binnen en hang de poort op de juiste plaats. Controleer nogmaals of de poort waterpas hangt. Indien u op de muur monteert doet u door alle gaten in de geleiders een plug inclusief schroef. Draai de schroeven goed aan zodat de poort stevig bevestigd is op de muur. Dek hier na gaten af met de afdekdopjes.
 6. U kunt het overige beschermingsmateriaal verwijderen. U bent klaar met het ophangen van de poort en dient de bediening nog af te maken. Ga naar de montage instructies voor de bediening om verder te gaan.

 7. Monteren van elektrische bediening.