Winkelwagen 0

€ 0,00

  • Scherpe prijzenScherpe prijzen
  • Alleen de beste kwaliteit Alleen de beste kwaliteit
  • Zelf afhalen of brengserviceZelf afhalen of brengservice
  • Ook rolluiken en zonweringOok ramen

Montage instructies - Bediening - Somfy IO / RTS

We hebben een aantal zaken voor u op een rij gezet.

Hoe stel ik mijn Somfy Oximo IO / RTS motor af?

De handleiding voor Oximo RTS en Oximo IO motoren zijn gelijk. Derhalve spreken we hieronder uitsluitend van IO motoren. Echter is de handleiding ook te gebruiken voor RTS motoren.

Rolluiken voorzien van een Somfy Oximo IO motor dienen voor gebruik te worden afgesteld. Hieronder staat duidelijk uitgelegd hoe u rolluiken met een IO motor moet afstellen en hoe u kunt kopieren van en naar een bepaald kanaal. 

Voordat u begint met het afstellen van een Somfy Oximo IO motor is het handig om de volgende tips door te lezen:

  1. Sluit elke motor aan, zodat de motor eenvoudig spanningsvrij te maken is. Sluit bij voorkeur de motoren aan via de meegeleverde stekker.
  2. Sluit alleen de af te stellen motor aan. Indien u een motor heeft afgesteld en u wilt een andere motor afstellen, maakt de afgestelde motor dan spanningsvrij. Indien de motor geen spanning heeft, blijven de instellingen van de motor bewaard.
  3. Het afstellen van de motor werkt het beste als de handzender dicht bij de motor is. Het bereik in huiselijke omgevingen is ongeveer 20 meter.


Het afstellen van een Somfy Oximo IO motor

Stap 1: Sluit de motor aan op het net en druk op de afstandsbediening de bovenste en de onderste knop van uw Situo afstandsbediening tegelijk in (zie afbeelding). Direct na deze handeling zal het rolluik kort op en neer gaan.

Maakt u gebruik van de Situo 5? Druk dan voordat u gaat starten op de onderste knop van de afstandsbediening om de handzender op het juiste kanaal in te stellen.

Afstellen Somfy Oximo IO / RTS

 

Stap 2: U controleert de draairichting door op de knop naar beneden te drukken. Gaat het rolluik omlaag? Ga dan naar stap 3. Gaat het rolluik omhoog? Druk dan de middelste knop ongeveer 2 á 3 seconden in (zie afbeelding). Na deze handeling zal het rolluik kort op en neer gaan. Controleert de draairichting. Als deze goed is, ga dan naar stap 3.

Stap 2 Somfy Oximo IO / RTS

Stap 3: Als u op de knop omhoog drukt gaat het rolluik omhoog. U dient het rolluik of de roldeur in de hoogste positie te zetten. U doet dit door de bovenste knop ingedrukt te houden. Druk vervolgens de middelste en onderste knop van uw afstandsbediening tegelijk in (zie afbeelding). De motor laat het rolluik nu automatisch naar beneden zakken. Op het onderste punt laat u het rolluik stoppen door de middelste knop in te drukken. U kunt eventueel met de knop omhoog en omlaag het laagste punt bij regelen.

Stap 3 Somfy Oximo IO / RTS

Stap 4: Druk nu de bovenste en de middelste knop van de Situo afstandsbediening tegelijk in. De motor stopt automatisch op zijn bovenste punt. U dient nu de afstellingen te bevestigen. Druk ongeveer 2 á 3 seconden op de middelste knop in (zie afbeelding). De motor moet hier op reageren door kort op en neer te bewegen. Druk vervolgens met bijvoorbeeld de punt van een pen de knop aan de achterkant van de afstandsbediening in. Opnieuw moet de motor hier op te raegeren door kort op en neer te bewegen. Als dit zo is, dan heeft u succesvol de rolluik afgesteld! 

Stap 4 Somfy Oximo IO / RTS

Het toevoegen van een IO motor aan het groepskanaal

Stap 1: Alleen de af te stellen IO motor moet zijn aangesloten op het lichtnet. Stel u kunt rolluik 1 bedienen via kanaal 1. Druk op de onderste knop aan de voorzijde tot het rode lampje van kanaal 1 gaat knipperen. Druk dan aan de achterzijde van de handzender op de resetknop tot het rolluik een korte beweging op en neer geeft. 

Stap 2: Navigeer via de onderste knop aan de voorzijde naar bijvoorbeeld kanaal 5. Dit is het groepskanaal en kunt u herkennen als alle lampjes gaan branden. Druk dan aan de achterzijde van de handzender op de resetknop tot het rolluik een korte beweging op en neer geeft. U heeft met succes de instellingen van kanaal 1 gekopierd naar kanaal 5. U kunt dit ook uitvoeren met alle andere kanalen. 

Het toevoegen van een IO motor aan een extra IO afstandsbediening

Stap 1: Alleen de af te stellen IO motor moet zijn aangesloten op het lichtnet. Stel u kunt rolluik 1 bedienen met afstandsbediening 1 en u wilt rolluik 1 ook bedienen met afstandsbediening 2. Druk dan aan de achterzijde van de afstandsbediening 1 op de resetknop tot het rolluik een korte beweging op en neer geeft. 

Stap 2: Gebruik nu afstandsbediening 2 en druk dan aan de achterzijde van de handzender op de reset knop tot het rolluik een korte beweging op en neer geeft. Dit zal vrijwel direct gebeuren. U heeft met succes de instellingen van afstandsbediening 1 naar afstandsbediening 2 gekopieerd. 

Wijzigen draairichting IO motor

Stap 1: Zet uw rolluik in het midden stil door het rolluik te laten zakken of omhoog te laten gaan en de my / middelste toets kort in te drukken als uw rolluik in het midden is.

Stap 2: Druk de bovenste en de onderste toets tegelijk in voor ongeveer 5 seconden en wacht tot het rolluik kort op en neer gaat.

Stap 3: Druk hierna de my / middelste toets in tot het rolluik opnieuw reactie geeft. Uw draairichting is nu gewijzigd.

Lukt het u niet om de motoren op de gewenste manier af te stellen? Neem dan contact op via [email protected].

Heeft u nog vragen?

Neem contact op!


  Verwijderen

Toevoegen