Maatwerk rolluiken tegen de scherpste prijs
0 items
t.w.v. € 0,00
Veilig online winkelen met BeCommerce! Veilig online winkelen met BeCommerce!
Vragen? 050 - 580 161

Montage instructies voor uw screen bij montage tussen de muur


Handleiding voor het monteren van de screens tussen de muur

 1. 1. U begint met het aftekenen van de gaten die in de twee hoek geleiders geboord moeten worden. De gaten worden afgetekend op de uitstekende flap. U tekent het eerste gat af op 15 centimeter van het uiteinde van de geleider. Elke overige 40 centimeter tekent u nog een gat af. Probeer rekening te houden dat de gaten niet ter hoogte zijn van de voeg in de muur. Bevestiging van de screen in de stenen van de muur is namelijk sterker.
 2. Zodra u de gaten hebt afgetekend, boort u met een Ø5 mm (bij gebruik Heco spaanplaatschroef bolkop 5x40) door de geleider heen.
 3. Doe de grote afdekdoppen in de onderkant van de geleiders.
 4. Schuif de geleiders voorzichtig op de omkasting. Til de screen aan de omkasting op en ondersteun de geleiders. Houdt de screen op de plek waar de screen bevestigd moet worden. Teken nu de gaten in de geleiders af op de muur. Daarnaast tekent u af waar het bedieningsmechanisme door de muur moet komen (1,5 centimeter boven de geleider en in het midden van de koker).
 5. Boor de gaten voor de zijgeleider in de muur met een Ø 8 (bij gebruik Fischer SX 8x40 plug) mm, zodat u hier een plug in kunt stoppen.
 6. U gaat nu een gat boren voor de bediening van de screen. De grootte van het gat is afhankelijk van het type bediening. Voor band bediening is dat 20 mm en voor elektrisch is dit 10 mm. U boort dit gat aan de kant waar de bediening komt. Boor altijd van buiten naar binnen, zodat het gat op de juiste plaats uitkomt. Om schade binnen te voorkomen dient u tijdens het boren tegen druk te geven aan de binnenkant, bijvoorbeeld met behulp van een plank of iets dergelijks.
 7. 7. De screen kan tussen de muur worden geplaatst als het beschermingsmateriaal aan de achterkant van de screen is verwijderd. Trek de band of de elektrische kabel naar binnen en hang de screen op de juiste plaats. Controleer of de screen waterpas hangt. Schroef de schroeven door de gaten in de geleiders in de muur. Draai de schroeven goed aan zodat de screen stevig bevestigd is. Dek hier na gaten af met de afdekdopjes.
 8. 8. U kunt het overige beschermingsmateriaal verwijderen. U bent klaar met het ophangen van de screen en dient de bediening nog af te maken. Ga naar de montage instructies voor de bediening om verder te gaan.

Kies hier de handleiding t.b.v. het monteren / instellen van de bediening:

 • Monteren bandbediening

  Montage band
 • Installatie schakelaar

  Monteren schakelaar
 • Installatie afstandsbediening

  Monteren afstandsbediening