Winkelwagen 0

€ 0,00

  • Scherpe prijzenScherpe prijzen
  • Alleen de beste kwaliteit Alleen de beste kwaliteit
  • Zelf afhalen of brengserviceZelf afhalen of brengservice
  • Ook rolluiken en zonweringOok ramen

Opmeetinstructies - Rolluik - Op de muur

We hebben een aantal zaken voor u op een rij gezet.

Opmeetinstructies voor rolluiken op de muur


U dient allereerst secuur de buitenmaten van de dag op te meten. Dit is de afstand van muur tot muur. Meet deze afstand voor zowel de hoogte als de breedte en meet deze op verschillende plekken. Neem de kleinste waarde die u heeft gemeten. Voer hierna onderstaande stappen uit om de bedieningszijde en de juiste maat te bepalen rekening houdend met geleiders en de maat van de omkasting.

Stap 1: De geleiders

Bij de breedte telt u vervolgens 2 keer 5,3 centimeter op. Deze centimeters zijn de breedte van de vlakke zijgeleiders die op de muur worden bevestigd. Mochten onze standaard rolluiken niet voldoen aan uw maatvoering, dan is het mogelijk dat u uitwijkt naar onze rolluiken 55. Let dan op dat de geleiders bij dit rolluik breder zijn, namelijk: bij een omkasting van 18,0 en 20,5 centimeter hoog is de geleider 6,6 centimeter breed en bij een omkasting van 25,0 en 30,0 centimeter hoog is de geleider 7,5 centimeter breed.

Vlakke geleider Vlakke geleider

Stap 2: De omkasting

Rolluik blokkade

De maten die u in zal voeren zijn inclusief omkasting. Houd er dus rekening mee dat u deze wel kwijt kunt in de afmetingen die u doorgeeft. De maatvoering van de omkasting wordt getoond in het blauwe vakje in het bestelformulier. Dit is een extra controlepunt om te zien of u de juiste maatvoering heeft ingevoerd.

Let op: de eindlijst steekt indien de rolluik helemaal open is, altijd een aantal centimeter uit de omkasting. Dit is ongeveer 4 centimeter. Bij naar buiten draaiende ramen kan dit de werking van uw rolluik blokkeren.

Klik hier voor meer informatie over het bepalen van de bedieningszijde

Heeft u nog vragen?

Neem contact op!


  Verwijderen

Toevoegen