• Op maat gemaakt
 • Direct online prijs
 • Slechts 5% aanbetaling
Kwaliteit rolluiken tegen de scherpste prijs
0 items
t.w.v. € 0,00
Vragen? Bel ons! +32 505 801 61

Informatie over de hoogte van de rolluik kast

Type omkastingen en hoogte omkasting

Voor elk type rolluik zijn verschillende omkastingen beschikbaar. Maak hieronder een keuze voor meer informatie betreffende een specifiek onderwerp.

 • Hoe ziet de omkasting van voorzet rolluiken er uit?

  • De standaard vierkante omkasting is de meest voorkomende omkasting in bij voorzetrolluiken. Deze standaard uitvoering kom je overal tegen en is ook voordelig van prijs. De half ronde omkasting is speciaal ontworpen voor een moderne uitstraling.

   Standaard vierkant half ronde omkasting

 • Waar moet u op letten inzake de omkasting?

  • De hoogte van de omkasting is zeer belangrijk. Het kan natuurlijk voorkomen dat boven het raam slechts een beperkte ruimte aanwezig is. De afmetingen van de omkasting is daarbij zeer belangrijk. De hoogte van de omkasting wordt bepaald aan de hand van onderstaande tabel. Wij kijken hierbij naar de totale hoogte van het rolluik.

   Voorbeeld: Het raam is 160 cm hoog en boven het raam komt de omkasting. Bij het rolluik dienen we dan gebruik te maken van een rolluik kast á 15 cm. Indien u een rolluik met vliegenraam willen bestellen, zal de hoogte van de rolluik kast 16,5 cm zijn.

 • Wat is de hoogte van de omkasting bij rolluiken en de rolluik met hor?

  • De afmetingen van de omkastingen kunnen verschillen. Dit hangt o.a. af de lamel die in het rolluik wordt gebruikt. Voor rolluiken met een normale afmeting gebruiken wij een 39 mm lamel. Voor rolluiken breder dan 320 cm of met een groter oppervlakte dan 6 m2 gebruikt Creon een 43 mm lamel. Hieronder een overzicht van de beschikbare afmetingen van de omkasting:

   Type omkasting Rolluiken 39 mm lamel (totale hoogte) Rolluiken 43 mm lamel (totale hoogte)Rolluik met hor (totale hoogte)*
   Omkasting 13,7 1 meter 40  
   Omkasting 15 1 meter 701 meter 101 meter 14
   Omkasting 16,5 2 meter 201 meter 601 meter 55
   Omkasting 18 2 meter 702 meter 102 meter 20
   Omkasting 20,5MaximumMaximumMaximum


   *Eventueel zijn ook kleinere omkastingen mogelijk. Dit in combinatie met bepaalde breedtes / type bediening. Graag hiernaar per mail informeren.
   ** Let op, de onderste lamel steekt indien het rolluik helemaal open is, altijd een aantal centimeter uit de omkasting. Dit is ongeveer 4 centimeter.
   *** Het band of het snoer van de motor steekt altijd aan de achterkant onderin uit de omkasting. Dit kan op verzoek veranderd worden naar een andere positie. 

 • Wat is de hoogte van de omkasting bij rolluik 55 en roldeuren?

  • Voor rolluik 55 en roldeuren is beschikbaar de standaard vierkante omkasting. Let op dat u bij het invoeren van de hoogte maat, deze maat inclusief de omkasting is.

   Type omkastingRolluik 55Roldeuren
   Omkasting 181 meter 40N.v.t.
   Omkasting 20,52 meter 00N.v.t.
   Omkasting 253 meter 002 meter 00
   Omkasting 30Maximum3 meter 20
   Omkasting 30NvtMaximum

    

    

    

 • Wat is een inbouw rolluik?

  • De inbouw omkasting is de meest gebruikte omkasting in o.a. België en Duitsland. De omkasting komt boven op het raam en is van buitenaf vaak niet zichtbaar. Dit is mogelijk indien de ramen en de rolluiken achter de buitengevel worden gemonteerd.

   De omkasting kan op diverse manieren open. Zo kan de omkasting open aan de achterzijde of aan de onderzijde. Let op dat indien er gebruik wordt gemaakt van een kozijn dieper van 88 mm, de omkasting aan de onderzijde niet meer open kan. Uiteraard kunt u dan altijd niet kiezen voor opening van de omkasting aan de achter zijde.

   Inbouw rolluik

   Voor meer informatie kunt u ons bereiken via het contact formulier

   Type rolluikInbouw rolluik
   Omkasting 16,51 meter 35
   Omkasting 20,52 mete 50
   Omkasting 263 meter 20