• Op maat gemaakt
  • Direct online prijs
  • Slechts 5% aanbetaling
Kwaliteit rolluiken tegen de scherpste prijs
0 items
t.w.v. € 0,00
Vragen? Bel ons! +32 505 801 61

Voorzet rolluiken en garagepoorten online tegen gunstige prijzen

Hoe uw Somfy Oximo RTS motoren af te stellen?

Indien u rolluiken met een Somfy Oximo RTS motor heeft besteld samen met een Telis afstandsbediening, dient u de motoren voor gebruik af te stellen.

Hieronder zult u enkele handleidingen hiervoor vinden. Dit betreffen zowel handleiding voor het afstellen de rolluiken met de RTS motor als het kopieren van en naar een bepaald kanaal.

Alvorens u start met het afstellen van een Somfy Oximo RTS motor dient u een aantal tips in acht te nemen:

  1. Sluit elke motor dusdanig aan dat de motor eenvoudig spanningsvrij is te maken. Sluit bij voorkeur de motoren aan via de meegeleverde stekker.
  2. Sluit alleen de af te stellen motor aan. Indien u een motor heeft afgesteld en u wilt een andere motor afstellen, maakt de afgestelde motor dan spanningsvrij. Indien de motor geen spanning heeft, blijven de instellen van de motor bewaard.
  3. Het afstellen van de motor werkt het beste als de handzender dicht bij de motor is. Het bereik in huiselijke omgevingen is ongeveer 20 meter.

Het afstellen van een Somfy Oximo RTS motor

Stap 1: Sluit de motor aan op het net en druk op de afstandsbediening de bovenste en de onderste knop van uw Telis afstandsbediening tegelijk in (zie afbeelding). Direct na deze handeling zal het rolluik kort op en neer gaan.

Indien u gebruik maakt van een Telis 4, druk dan alvorens te starten op de onderste knop van de afstandsbediening om de handzender op het juiste kanaal in te stellen.

Afstellen somfy oximo rts

 

Stap 2: U controleert de draairichting door op de knop naar beneden te drukken. Gaat het rolluik omlaag? Ga dan naar stap 3. Gaat het rolluik omhoog? Druk dan de middelste knop ongeveer 2 á 3 seconden in (zie afbeelding). Na deze handeling zal het rolluik kort op en neer gaan. Controleert de draairichting. Indien deze correct is, ga dan naar stap 3.

Stap 2 somfy oximo rts

Stap 3: Als u op de knop omhoog drukt gaat het rolluik omhoog. U dient het rolluik of de roldeur in de hoogste positie te zetten. U doet dit door de bovenste knop ingedrukt te houden. Druk vervolgens de middelste en onderste knop van uw afstandsbediening tegelijk in (zie afbeelding). De motor laat het rolluik nu automatisch naar beneden zaken. Op het onderste punt laat u het rolluik stoppen door de middelste knop in te drukken. U kunt eventueel met de knop omhoog en omlaag het laagste punt bijregelen.

Stap 3 somfy Oximo rts motor

Stap 4: Druk nu de bovenste en de middelste knop van de Telis afstandsbediening tegelijk in. De motor stopt automatisch op zijn bovenste punt. U dient nu de afstellingen te bevestigen. Druk gedurende een circa 2 á 3 seconden de middelste knop in (zie afbeelding). De motor dient hier op te reageren door kort op en neer te bewegen. Druk vervolgens met bijvoorbeeld de punt van een pen de knop aan de achterzijde van de afstandsbediening in. Opnieuw dient de motor hier op te raegeren door kort op en neer te bewegen. Indien dit het geval is, heeft u met succes het rolluik afgesteld.

Stap 4 afstellen somfy oximo rts motor

 

Het toevoegen van een RTS motor aan het groepskanaal

Stap 1: Enkel en alleen de af te stellen RTS motor dient te zijn aangesloten op het lichtnet. Stel u kunt rolluik 1 bedienen via kanaal 1. Druk op de onderste knop aan de voorzijde tot het rode lampje van kanaal 1 gaat knipperen. Druk dan aan de achterzijde van de handzender op de reset knop tot het rolluik een korte beweging op en neer geeft. 

Stap 2: Navigeer via de onderste knop aan de voorzijde naar bijvoorbeeld kanaal 5. Dit is het groepskanaal en kunt u herkennen als alle lampjes gaan branden. Druk dan aan de achterzijde van de handzender op de reset knop tot het rolluik een korte beweging op en neer geeft. U heeft met succes de instellingen van kanaal 1 gekopierd naar kanaal 5. U kunt dit ook uitvoeren met alle andere kanalen. 

Het toevoegen van een RTS motor aan een extra RTS afstandsbediening

Stap 1: Enkel en alleen de af te stellen RTS motor dient te zijn aangesloten op het lichtnet. Stel u kunt rolluik 1 bedienen met afstandsbediening 1 en u wilt rolluik 1 ook bedienen met afstandsbediening 2. Druk dan aan de achterzijde van de afstandsbediening 1 op de reset knop tot het rolluik een korte beweging op en neer geeft. 

Stap 2: Gebruik nu afstandsbediening 2 en druk dan aan de achterzijde van de handzender op de reset knop tot het rolluik een korte beweging op en neer geeft. Dit zal vrijwel direct gebeuren. U heeft met succes de instellingen van afstandsbediening 1 naar afstandsbediening 2 gekopierd. 

 

Lukt het u niet om de motoren op de gewenste manier af te stellen? Neem dan contact op via support@creon-online.eu.