Maatwerk rolluiken tegen de scherpste prijs
0 items
t.w.v. € 0,00
Veilig online winkelen met BeCommerce! Veilig online winkelen met BeCommerce!
Vragen? 050 - 580 161

Welke verschillende zijgeleiders zijn er beschikbaar t.a.v. de rolluiken

Welke type geleiders zijn er beschikbaar

Voor onze rolluiken zijn diverse type geleiders beschikbaar. De situatie bij u thuis bepaald welke geleider u nodig hebt.

Geleiders van de rolluiken

  De vlakke geleider wordt het meest gebruikt. Dit is de standaard geleider die u kunt gebruiken voor montage op de muur en op het kozijn. Deze geleider is 53 mm breed. Let op dat indien u uw afmetingen aan ons doorgeeft, de totale breedte van het rolluik opgeeft. Dit houdt dus in de totale breedte inclusief geleiders.

  De hoek geleider wordt gebruikt indien u gaat monteren tussen de dag. U dient deze geleider aan de muur te bevestigen door de dwarse flap die op de geleider zit vast te schroeven. Bij hoek geleiders worden geen afdekdopjes meegestuurd, omdat bij plaatsing in de dag deze overbodig zijn. Wilt u deze toch ontvangen? Laat ons weten, dan sturen we u deze gratis toe.

  Als laatste van de meeste gebruikte geleiders is de afstandsgeleider. Deze dient u te gebruiken indien u uw rolluik iets van de muur wilt laten komen. Dit komt voor vaak bij een dakkapel, waarbij het raam iets uitsteekt t.o.v. de muur.

  Vlakke geleider

  Vlakke geleider
  Hoek geleider

  Hoekgeleider

  Afstand geleider 12 mm

  Afstand geleider

  Afstand geleider 20 mm

  Afstand geleider
Geleiders van de inbouw rolluik

  Voor de inbouw rolluiken wordt een speciale PVC geleider gebruikt. Deze geleider bevat aan de binnenzijde een sleuf. Door speciale bolkopschroeven op het kozijn te monteren, kan de geleider op het kozijn worden geklikt.

  Inbouw rolluik geleider

Geleiders van de rolluik 55

  Voor de rolluik 55 wordt standaard de PP66 en de PP75 geleider gebruikt. Dit zijn zeer sterke geleiders die het zware gewicht van uw rolluik 55 met gemak kan dragen.

  De PP66 geleider wordt gehanteerd voor de omkasting 18,0 en 20,5. De PP75 geleider wordt gebruikt bij de 25,0 en de 30,0 omkasting.

  Vlakke geleider 66 rolluik Vlakke geleider 75 rolluik 55

Geleiders van de roldeuren

  Voor roldeuren wordt standaard de PP89 geleider gebruikt. Dit is een zeer sterke geleider die het zware gewicht van uw roldeur met gemak kan dragen.

  Inbouw rolluik geleiderBereken rolluiken