Maatwerk rolluiken tegen de scherpste prijs
0 items
t.w.v. € 0,00
Veilig online winkelen met BeCommerce! Veilig online winkelen met BeCommerce!
Vragen? 050 - 580 161

Welke verschillende omkastingen zijn er beschikbaar t.a.v. de rolluiken


Bereken rolluiken

Type omkastingen

Vierkant of half rond

De standaard vierkante omkasting is de meest voorkomende omkasting in Nederland. Deze standaard uitvoering kom je overal tegen en is ook voordelig van prijs. De half ronde omkasting is speciaal ontworpen voor een moderne uitstraling. De half ronde omkasting ongeveer 5 mm dieper dan dat de omkasting hoog is.

Vierkante omkasting Half ronde omkasting

Beperkte ruimte boven de opening

Heeft u boven uw opening slechts beperkte ruimte voor de omkasting? Voorbeeld 2: Stel dat de hoogte van de opening zoals het voorbeeld hierboven 160 cm is, dan zou de omkasting 16,5 cm zijn wat de totale hoogte 176,5 cm maakt. Als u boven uw opening maar 5 cm ruimte heeft, dan vult u 165 cm in (hoogte van de opening + 5 cm). U heeft immers niet meer ruimte. Gevolg is dat de omkasting dan gedeeltelijk voor de opening hangt.

Gaat uw raam of deur naar buiten open? Onder de omkasting steekt de onderlat / eindlijst van het rolluik 4 cm uit. Indien de hoogte van de omkasting + 4 cm groter is dan de maat tussen bovenzijde deur / raam tot bovenkant rolluik, dan is dus het gevolg dat uw raam of deur niet meer open kan. Bekijk daarom deze situatie nauwkeurig en neem bij twijfel contact op via support@creon-online.eu.

Bereken rolluiken

Inbouw rolluik?

De inbouw omkasting is de meest gebruikte omkasting in o.a. België en Duitsland. De omkasting komt boven op het kozijn en is van buitenaf vaak niet zichtbaar. Dit is mogelijk indien de ramen en de rolluiken achter de buitengevel worden gemonteerd.

De omkasting kan op diverse manieren open. Zo kan de omkasting open aan de achterzijde of aan de onderzijde. Let op dat indien er gebruik wordt gemaakt van een kozijn dieper van 88 mm, de omkasting aan de onderzijde niet meer open kan. Uiteraard kunt u dan altijd niet kiezen voor opening van de omkasting aan de achter zijde.

Inbouw omkasting