Maatwerk rolluiken tegen de scherpste prijs
0 items
t.w.v. € 0,00
Veilig online winkelen met BeCommerce! Veilig online winkelen met BeCommerce!
Vragen? 050 - 580 161

Opmeetinstructies voor screens gemonteerd op de muur

Opmeetinstructies voor screens op de muur

U dient allereerst secuur de buitenmaten van de dag op te meten. Dit is de afstand van muur tot muur. Meet deze afstand voor zowel de hoogte als de breedte en meet deze op verschillende plekken. Neem de kleinste waarde die u heeft gemeten. Voer hierna onderstaande stappen uit om de bedieningszijde en de juiste maat te bepalen rekening houdend met geleiders en de maat van de omkasting.

STAP 1: De geleiders

  Bij de breedte telt u vervolgens 2 keer de breedte van de geleider op. De breedte van de geleider is 3,0 centimeter voor het type screen en 3,5 centimeter voor het type ritsscreen. Voor deze methode maakt u gebruik van onze vlakke zijgeleiders. Indien u bij het type screen kiest voor een zijgeleider met windprotector houdt u de 3,0 centimeter per geleider aan.

  • Vlakke screen geleider


   vlakke geleider
  • Vlakke screen geleider met windprotector


   vlakke geleider met windprotector
  • Vlakke ritsscreen geleider


   vlakke geleider ritsscreen

STAP 2: De omkasting

  De maten die u in zal voeren zijn inclusief omkasting. Houd er dus rekening mee dat u deze wel kwijt kunt in de afmetingen die u doorgeeft. Meer informatie over de hoogte van uw omkasting vindt u op de omkasting pagina. Tevens wordt de maatvoering getoond in het blauwe vakje in het bestelformulier. Dit is een extra controlepunt om te zien of u de juiste maatvoering heeft ingevoerd.

  Let op: de eindlijst steekt indien de screen helemaal open is, altijd een aantal centimeter uit de omkasting. Dit is ongeveer 4 centimeter. Bij naar buiten draaiende ramen kan dit de werking van uw screen blokkeren.

  Rolluik blokkade

STAP 3: De bedieningszijde

  Het snoer van de motor kan op verschillende manieren uit de omkasting komen. Aan de hand van onderstaand schema kunt u kiezen of dit voor of achter uit de omkasting is, dit geeft u op in het bestelformulier:

  Rolluik bedieningsschema

STAP 4: De type bediening